De Familienaam Govers is al sinds jaar en dag gekoppeld aan de handel in varkens en vee. Van generatie op generatie zijn familieleden actief binnen deze sector. De handel begint op regionaal en later nationaal niveau. In 1974 starten Toon en Leo Govers het bedrijf de Gebroeders Govers Reek B.V.  De broers breidden de handel uit, trokken over landgrenzen en maakten van de naam Govers een begrip in Europa. In 1992 verandert het bedrijf de naam in VAEX (varkens export). Sinds 2005 maken Pim (zoon van Toon) en Dirk (zoon van Leo) deel uit van de directie. 

Tegenwoordig specialiseert VAEX Group zich in de handel van biggen, slachtvarkens, slachtzeugen, fokrunderen, gebruikte en nieuwe trucks en veetransportmiddelen. VAEX is internationaal georiënteerd en bestrijkt met een eigen wagenpark heel Europa en zelfs enkele landen daarbuiten. De dagelijks leiding binnen het bedrijf ligt nu in handen van Pim en Dirk Govers. Daarbij worden zij nog altijd ondersteund door oprichter Leo Govers.

VAEX Truck Trading is ontstaan danzij de kennis en ervaring met veetransportmiddelen vanuit de VAEX Varkens- en Veehandel. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig handelaar in transportmiddelen.

 

Zoeken